Printer, beeldscherm, scanner aansluiten en configureren

Randapparatuur aansluiten en configureren

Printer, scanner, camera aansluiten Almere Haven
Uw randapparatuur (

printer, scanner, monitor, toetsenbord, muis, usb drive, speakers, webcam

etc. etc.) kan soms leiden tot grote chaos op uw buro. Een printer die 50cm van uw pc af staat aansluiten met een 25 meter kabel is niet handig en leidt nogal tot wat draden chaos, een chaos die zowiezo bijna niet te voorkomen is omdat elk apparaat over het algemeen minstens 2 stekers heeft: één voor stroom (een 220v snoer of adapter) en een aansluitkabel (bijv. USB).

Draadloze apparaten bieden een uitkomst maar zijn meestal een stuk lastiger te configureren. Zo komen printers tegenwoordig ook wel met WiFi, heel handig, maar hoe sluit je dat dan aan?
Voor vrijwel alle aparaten geldt, dat u éérst de benodigde sofware dient te installeren om pas daarná het apparaat aan te sluiten. Op deze manier wordt voorkomen dat bijv. Windows zelf haar standaard drivers gaat installeren in plaats van de officiele drivers van de fabrikant, als u dit laatste toch later wilt doen (omdat die meestal meer functionalteit bieden en nieuwer zijn) kunnen die drivers met elkaar een conflict hebben waardoor de chaos nog veel groter wordt.

Wanneer u gebruik maakt van een

WiFi printer

, moet u waarschijnlijk vóór alles de printer laten verbinden met uw WiFi netwerk, zodat uw pc en de software van de fabrikant de printer kan vinden. Soms ook moeten dit soort printers éérst worden aangesloten met een USB kabel, zodat de configuratie via deze kabel gedaan kan worden. Daarna mag de USB kabel er tussenuit, maar het mag duidelijk zijn dat u dan wel een USB kabel nodig hebt en vaak is die niet meegeleverd (om de prijs van de printer zo laag mogelijk te houden).

Mocht u er niet meer uitkomen of wanneer u überhaubt geen zin hebt om uw apparatuur zelf aan te sluiten. doen wij dit graag voor u. De kosten (binnen Almere) bedragen
€ 45,- per uur, waarbij geldt dat reistijd werktijd is.
UTP aansluitings schema
Wanneer u van deze dienst gebruik wenst te maken adviseren wij u dus om alle spullen die u geïnstalleerd wilt hebben zorgvuldig klaar te leggen, als u een uur aan het zoeken bent naar de voedingsadapter van uw printer wordt het een dure grap. Verder werken wij natuurlijk snel en rekenen wij geen tijd/geld voor het drinken van het door u aangeboden kopje koffie :)  Ook het leggen van bijvoorbeeld

netwerk bekabeling

verzorgen wij voor u. Een standaard kabel tussen 2 verdiepingen kan vaak voldoen en dan is, wanneer er een doorgang beschikbaar is, het vrij eenvoudig om de verbinding te maken, maar wanneer slechts een kleine doorgang is waar de meestal aangegoten connectoren niet doorheen passen, maken wij voor u een kabel op maat. U kunt er zo zeker van zijn dat uw netwerk altijd optimaal functioneert, over het algemeen zo lang als u in uw huis woont! 
Wanneer u zelf een netwerkkabel gaat leggen, houdt u zich dan aan het

schema

op dit plaatje, dan zijn de aderparen goed verbonden (bovenste optie 'straight' is voor een standaard netwerk aansluiting).