Het LCD of LED scherm kost tussen de € 60,- en.. heel veel geld! Om precies te weten welk scherm u nodig heeft, moeten wij het scherm demonteren, alleen het type van uw laptop is niet voldoende. In één type kunnen soms wel 70(!) verschillende schermen zijn gebruikt, een verkeerd beeldscherm in uw laptop kan betekenen dat het scherm binnen 3 weken weer stuk is of erger, uw videokaart vernield. Het zekere voor onzekere nemen dus!

Een toetsenbord kost gemiddeld € 35,- en de montage kosten zijn zoals hierboven. Het is essentieel dat u het juiste type toetsenbord in uw laptop krijgt, anders past het niet of werkt het niet!

Hoe vervangen wij een laptop scherm of toetsenbord?1. U komt met de laptop naar de winkel in Almere Haven. Wij verwijderen het beeldscherm of toetsenbord en geven u de prijs voor het vervangende onderdeel. De kosten zijn € 15,-. en worden verrekend als u de laptop laat repareren.
2. Als u accoord gaat met de reparatie, bestellen wij het correcte type scherm of keyboard voor uw laptop. Wilt u liever rondshoppen voor een beeldscherm of keyboard is dat natuurlijk prima, dan neemt u de laptop weer mee en betaalt de verwijderingskosten.
3. Als uw onderdelen binnen zijn monteren wij die vakkundig en testen de laptop. De € 15,- verwijderingskosten in stap 1 worden verrekend met de totale montage prijs. Over het algemeen is binnen 1 á 2 dagen uw laptop weer als nieuw!
stuk laptop toetsenbord

Wat te doen bij vocht in uw toetsenbord?Stel, U morst drank over uw toetsenbord van uw laptop, wij adviseren u DIRECT het volgende te doen:

1. Zet de laptop UIT, verwijder de adapter en de batterij.
2. klap de laptop open en plaats deze met het toetsenbord plat op tafel, liefst met daaronder een droge doek. Laat het beeldscherm naar onder 'hangen'. Zo dus:
vocht in laptop
Op deze manier loopt de vloeistof niet verder in de laptop. Doet u dit niet kan uw laptop onherstelbaar beschadigen!!!

3. neem zo snel mogelijk contact met ons op om een afspraak te maken. Laat de laptop tot die tijd met rust en zet hem vooral niet aan! Als u de laptop naar ons toe brengt, let dan op. Als de laptop nog steeds vochtig is, doe dan een nieuwe doek tussen het beeldscherm en het toetsenbord en klap hem dicht. Vervoer de laptop op z'n kop.

NB: als er nog echt veel vocht uit de laptop loopt merkt u terecht op dat het vocht het beeldscherm kan beschadigen. Dat klopt. Maar als dat vocht in de ingewanden van uw laptop terecht komt kunt u de laptop weggooien. Voor beeldscherm prijzen: ze eerder op deze pagina!

Uw laptop en de verzekering: vaak is de schade gedekt!Uw laptop valt vaak onder uw inboedel verzekering, of bij beschadiging onder de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade veroorzaakt.

Tip: veel inboedelverzekeringen kennen een all-risk variant naast de gewone versie. Het verschil is meestal alleen het eigen risico, vaak is de premie gelijk. Maar een all-risk verzekering dekt eigenlijk altijd schade aan uw telefoon of laptop, de gewone variant niet! Informeer bij uw maatschappij of tussenpersoon!

Opmaak schaderapportMeestal vraagt uw verzekering om een expertise rapport. Uiteraard maken wij die graag voor u. De kosten hiervoor bedragen rond de € 35,-. De rekening hiervoor kunt u gewoon indienen bij uw verzekering: u laat dit rapport immers voor hen maken!

Bij het opmaken van een expertise rapport beoordelen wij de schade en mogelijkheid tot reparatie er van en geven een advies met betrekking tot vervanging of reparatie.