Een gebruikte laptop pc kopen
Een gebruikte laptop computer kopen

Een gebruikte laptop kopen

Gebruikte laptop
Een gebruikte laptop kopen kan heel goed. Vaak ruilen wij laptops in of kunnen wij 'refurbished' (opgeknapte) laptops kopen. Maar soms ook krijgen wij mooie laptops in handen die bijvoorbeeld zijn gevallen en de vorige eigenaar de reparatie kosten niet wilde betalen. Onze kostprijs plus de kosten voor de nieuwe onderdelen en arbeidsloon bepalen dan de prijs, waardoor u vaak een mooie, moderne laptop krijgt die feitelijk zo goed als nieuw is.

De herkomst van een gebruikte laptop is natuurlijk altijd belangrijk. Een laptop is eenvoudig te stelen en zeker bij courante modellen is de prijs van een gebruikt model hoog: interessant spul dus voor criminelen. Op marktplaats of iets dergelijks een laptop kopen kan best maar neem dan wel de juiste voorzorgsmaatregelen: bewaar kopietjes van de communicatie met de verkoper, vraag om een verkoopverklaring waar de naam en het adres van de verkoper in staan (liefst met legitimatie!).

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een laptop zijn

:
- Eventuele licentie van Windows (voor Linux is dat niet nodig)
- de algemene staat van de laptop (originele voeding, is het scherm kras-vrij, is het toetsenbord compleet etc.)
- heeft de laptop voldoende capaciteit om aan uw wensen te voldoen
- is de batterij nog in werkbare conditie (een nieuwe laptop batterij kost al snel rond de € 100,-!)

Voor wat betreft

de batterij

een belangrijke opmerking. Als u de laptop vooral met de adapter gaat gebruiken, dus niet stroom-loos, is de conditie van de batterij niet van belang. Als u hem wel zonder adapter wilt gebruiken houdt u dan rekening met zorgvuldig gebruik van de batterij. Een laptop die een half jaar alleen maar via de adapter heeft gewerkt is waarschijnlijk al defect en een nieuwe batterij is meestal héél erg duur. U kunt er voor kiezen het

apparaat zonder batterij te gebruiken

als u langere tijd via de adapter gaat werken, laadt dan de batterij volledig op en leg hem weg. De levensduur wordt dan heel veel langer!

Wij adviseren ALTIJD om bij een gebruikte laptop van onbekende herkomst

het ventilatie kanaal éénmalig te laten reinigen

(zie onze tarievenpagina), wanneer blijkt dat de laptop niet goed koelt kan dit allerlei problemen met zich meebrengen, tot zelfs het definitief overlijden van de laptop! Een investering dus die een lang leven waarborgt!

Wanneer wij uw nieuwe gebruikte laptop leveren kunt u er uiteraard zeker van zijn dat al deze zaken in orde zijn en dat u krijgt wat u verlangt. Ook wanneer u uw gebruikte laptop elders koopt, verzorgen wij graag he

t onderhoud en het inrichten van uw laptop

met de door u gewenste of noodzakelijke programma's. Uiteraard zorgen wij er voor dat uw computer 'schoon' is van viri en malware, zodat uw met een goed gevoel aan de slag kunt met uw aankoop! Als u hier meer over wilt weten, neemt u dan contact met ons op of kom langs om te kijken wat gedaan moet of kan worden!