Virus of Malware op uw computer
Virus of Malware op uw computer

Problemen met Windows 10 update

De gratis update naar Windows 10 voor gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1 verloopt niet altijd even geweldig. Inmiddels hebben we al heel veel machines gerepareerd, zonder volledig opnieuw te moeten installeren, helaas is dat in sommige gevallen wel de enige oplossing. Hierbij een overzicht van de problemen die wij vaak zien en het percentage oplossingen die wij hebben kunnen herstellen zonder de pc volledig opnieuw te installeren.

-

Na de Windows 10 update blijft de computer zich herstellen

: Oorzaak - Onbekend, waarschijnlijk corrupte gebruikersdatabase. Oplossing zonder opnieuw installeren: 20%.
-

Na de Windows 10 update blijft het scherm zwart met muis aanwijzer

: Oorzaak - vrijwel altijd schadelijke of niet-compatible software waardoor windows verkenner niet meer start. Oplossing zonder opnieuw installeren: 85%.
-

Na de Windows 10 update zijn alle documenten verdwenen

: Oorzaak - Windows 10 heeft een nieuwe gebruiker aangemaakt, deze heeft nog geen documenten. De oude documenten bestaan nog onder de originele gebruikers account. Oplossing zonder opnieuw installeren: 95%
-

Na de Windows 10 update of enige tijd daarna werkt de zoekfunctie (vergroot glas) en het start-menu (Metro) niet (meer)

: Oorzaak - corrupt geraakte systeembestanden, vaak door beschadigde sectoren in de harde schijf. Oplossing zonder opnieuw installeren: 40%
-

Na de update herstelt Windows 10 zich vanzelf weer naar de vorige versie zonder verder informatie

: Oorzaak - vervuild bestandsysteem. De oplossing is simpel, computer volledig (laten) schoonmaken vóór opnieuw de update wordt gedaan. Wanneer wij de update uitvoerden na het schoonmaken was het slagingspercentage 100%.

Hoe kunt u update problemen voorkomen?De meeste problemen lijken voort te komen uit een niet correct werkend systeem met Windows 7, 8 of 8.1 Dit kan komen door (eerdere) virussen of malware, maar ook schijfproblemen waardoor de computer haar systeembestanden niet (meer) kan schrijven veroorzaken dramatische problemen. Doordat virussen of malware zichzelf zonder medeweten van de pc hebben geïnstalleerd, worden die ook niet beoordeeld vóór de update. De windows 10 update software controlleert alle bekende software maar wanneer malware of een virus 'crasht' na de installatie kan dit het systeem laten stoppen met werken of dan toch in iedergeval een aantal essentiële services blokkeren. Bij gevolg werkt de pc niet meer en kan ook niet meer terug gegaan worden naar de oude versie. Opnieuw installeren is dan bijna altijd het enige alternatief. Wij geven u de volgende tips:
-

Vóór installatie de computer ALTIJD schoon (laten) maken

, een afspraak is zo gemaakt en schoonmaken is niet duur!
- Als de installatie fout gaat en het systeem weer in de oude versie opstart, zie de tip hierboven
- Als na de update het systeem niet naar behoren werkt, ga niet zelf pionieren. Wij weten niet alles en kunnen ook zeker niet alles verhelpen, maar onze ervaring zal er zeker voor zorgen dat wij het probleem efficiënter kunnen aanpakken.