Software installeren  in almere haven
Software installeren  in almere haven
Software installatie

Nieuwe software installeren


  op uw bestaande of nieuwe computer (laptop of desktop)
Een nieuw programma kopen is zo gedaan. Soms kan een probeer-versie via internet worden gedownload, waarna tegen een bepaald bedrag een licentie kan worden gekocht, die meestal uit een code bestaat. Deze code voert u in en de software wordt dan ineens 'officiëel'. Soms ook koopt u een pakket met een CD of DVD en moet u tijdens de installatie een code invoeren die op één of andere wijze meegeleverd is bij uw pakket. In beide gevallen is het heel erg belangrijk dat u deze code bewaart: het is immers feitelijk het produkt dat u gekocht heeft. Mocht u ooit deze software opnieuw willen (laten) installeren heeft u deze code(s) nodig. Wij kunnen u geen enkel advies of onze medewerking verlenen aan het installeren van niet-legale software, niet omdat we zo flauw zijn, maar het mag gewoonweg niet. Het installeren van niet aangeschafte software is feitelijk heling: u steelt hiermee van de makers van de software! De meeste software kunt u middels de, over het algemeen meegeleverde, handleiding prima zelf installeren.
Let echter wel bij het kópen van de software of deze software wel geschikt is voor uw operating system (OS) zoals de Windows versie of Linux. Voor simpele te downloaden spelletjes etc. luistert het minder nauw, maar wanneer de software wat intensievere bewerkingen op uw pc gaat uitvoeren (foto- of video bewerking, programma's die uw systeem makkelijker maken in het gebruik (WinZip of Rar, antivirus programma's etc) moeten ook geschikt zijn voor de juiste data verwerkingsmethode van uw OS: 32 of 64bit. Meer nog dan álles is het belangrijk de juiste versie te kiezen wanneer de software hoort bij bepaalde hardware. Uw webcam, printer of scanner gaat beslist niet werken met de software die bij een andere versie van uw OS hoort!

Wanneer u dus nieuwe software aanschaft, controleer dan éérst van te voren of het gaat werken op uw systeem. Wanneer u twijfelt, of de software liever láát installeren, doen wij dit graag voor u. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk, maar zal nooit meer kosten dan een paar tientjes, heel vaak kunt u er op wachten of het is dezelfde dag nog klaar.

Een bijzondere categorie software is het operating system (Windows of Linux). Wie nu nog een computer heeft met Windows XP doet er goed aan om over te stappen naar Windows7, 8 of zelfs 9. Maar juist hiervoor geldt, dat uw hardware wel geschikt moet zijn voor het OS van uw keuze. Oudere hardware kan over het algemeen niet om met iets anders dan een 32-bit versie van een OS, een nieuwere kan meestal beiden aan. Wanneer u op nieuwe hardware echter kiest voor een 32-bit OS, kan uw systeem trager worden dan wanneer u 64-bit versies gebruikt en dat is natuurlijk zonde.

Houdt u er echter rekening mee dat als u uw OS vernieuwt (zeker wanneer dat naar een hogere bit-architectuur is!) mogelijk uw oude software niet meer werkt en óók vervangen moet worden voor een nieuwe versie! Denk hierbij ook aan uw printer, scanner, webcam of enig andere randapparatuur. Hiervoor moeten wel drivers beschikbaar zijn voor het type OS én de betreffende hardware. Een printer waarvoor alleen XP drivers zijn, gaat onder Windows8 over het algemeen niet meer werken... Bij twijfel: belt u ons!